Navigatie

Er zijn twee manieren van stickers plakken, droog plakken en nat plakken. Bij het plakken van de meeste stickers zal het droog plakken volstaan. Bij het plakken van glasfolie kun je het beste nat plakken, voor een mooi glad resultaat.

 

Droog plakken van stickers op muren, canvas, etc.

Bij trapstickers dienen de regels vaak eerst nog los van elkaar geknipt te worden.

Stap1: Zorg altijd dat de ondergrond vlak is en goed schoongemaakt / vetvrij is, met bijvoorbeeld spiritus of ruitenreiniger.  De belangrijkste voorwaarde voor het aanbrengen van muurstickers is dat de ondergrond glad, schoon (vrij van stof, vet, silicone en latex) en droog is. Muren waar vocht in zit zijn niet geschikt om te beplakken. Pas geverfde muren moeten goed gedroogd zijn zodat het vocht uit de muur is en de muur uitgehard is. Ook op een muur met slechte kwaliteit muurverf, met vuilafstotende muurverf of kalkverf zal de sticker niet goed hechten.

Stap 2: Strijk met een (bank)pasje over de aanbrengfolie, zodat de stickers zich goed hecht aan de folie.

Stap3: Trek de sticker een klein beetje open om te kijken of de sticker al loslaat.  Zo niet, nogmaals goed over de folie wrijven. Laat de witte, geruite onderlaag nog zitten op de sticker.

Stap 4: Breng de sticker op de juiste positie aan, en zet hem vast aan de bovenkant met schilderstape. Houd voor een recht resultaat nooit de kniprand van de folie aan, maar altijd de sticker zelf, b.v een lijn in de sticker of de onderkant van een tekst.

Stap 5: Sla de sticker om als een scharnier en verwijder de rug (witte, geruite onderlaag) van de sticker.

Stap 6: Sla voorzichtig de sticker terug, maar zorg dat hij niet de ondergrond raakt. Houd hem zo strak mogelijk. Bij grote stickers is het makkelijk om het met z’n tweeën te doen.

Stap 7: Wrijf vervolgens met een pasje vanuit het midden de sticker aan, zodat hij netjes op de ondergrond komt. Kijk bij canvas uit dat u niet te hard strijkt, zodat er geen beschadigingen op het canvas komen. Wrijf goed na met het pasje.

Stap 8: Verwijder daarna de aanbrengfolie voorzichtig. Bij gedetailleerde stickers, zoals bijvoorbeeld afbeeldingstickers of portretstickers, maar ook bij stickers met een sierlijk lettertype, WERK HEEL VOORZICHTIG EN RUSTIG. Beetje bij beetje de aanbrengfolie lostrekken en mocht er een stukje blijven plakken, nogmaals goed wrijven en de sticker desnoods een klein beetje begeleiden met loslaten, bv met behulp van een mesje.          

Veel plezier met uw sticker!

Wanneer je twee stickers elkaar een beetje laat overlappen, dien je dat heel voorzichtig te doen. Je hebt anders kans op luchtbelletjes. Mocht je toch luchtbelletjes krijgen, probeer ze dan weg te vegen/drukken. Lukt dit niet, prik een heel klein gaatje met een naald in het luchtbelletje en wrijf het glad.

 

Nat plakken van stickers op ramen, auto’s, etc.

Op deze manier komen er geen luchtbelletjes onder de sticker, en krijg je een mooi strak resultaat. Is niet voor iedere ondergrond geschikt, de ondergrond moet wel bestand zijn tegen water. Het beste is om deze manier altijd toe te passen met het plakken van glasfolie op ramen, niet nodig met kleine tekststickers van glasfolie.

Benodigdheden:
* Plantenspuit met water en een klein beetje afwasmiddel
* een ramentrekker
* een spatel of pasje

Stap1: Zorg altijd dat de ondergrond vlak is en goed schoongemaakt / vetvrij is, met bijvoorbeeld spiritus of ruitenreiniger. Tevens mag de ondergrond geen siliconen bevatten.

Stap 2: Strijk met een pasje over de aanbrengfolie, zodat de stickers zich goed hecht aan de folie. Haal de witte, geruite onderlaag van de sticker en leg de sticker ergens neer zonder dat hij ergens aan vast plakt.

Stap3: Spuit het te beplakken oppervlak goed nat met het water (met een beetje afwasmiddel,  zo kan de sticker nog schuiven).

Stap 4: Breng de sticker voorzichtig op de juiste positie aan. Door het waterfilmpje is hij nog een beetje te schuiven.

Stap 5: Houdt de sticker goed op zijn plaats en haal de ramentrekker voorzichtig over de sticker, hiermee wordt het waterfilmpje onder de sticker zoveel mogelijk verwijderd.

Stap 6: Spuit de sticker nu ook nat en wrijf na met het pasje, zodat de sticker glad op het oppervlak ligt.

Stap 7: Laat de sticker zo een uurtje drogen. Kijk dan voorzichtig of de sticker al loslaat van het aanbrengpapier. Zo niet, nogmaals een beetje natspuiten en laten drogen.

Stap 8: Verwijder het aanbrengpapier van de sticker. LET GOED OP DAT DE GLASFOLIE NIET AAN HET PAPIER BLIJFT PLAKKEN, ANDERS SCHEURT DE STICKER IN. Verwijder het papier voorzichtig en rustig. Probeer de sticker niet aan te raken, want het is nog niet helemaal droog en dan verschuift hij weer. Laat de sticker nog een uurtje drogen.

Stap 9: Kijk of de sticker al goed vastzit. Zo niet, dan nog even laten drogen. Na een tijdje heeft de sticker zich gehecht aan de ondergrond. Mocht je nog wat luchtbelletjes zien, probeer ze dan weg te vegen/drukken. Meestal zijn de belletjes na een paar dagen vanzelf verdwenen . Zo niet, prik een heel klein gaatje met een naald in het luchtbelletje en wrijf het glad.

Verwijderen van de stickers:
Je kunt de sticker verwijderen door hem te verwarmen, bijvoorbeeld met een föhn. Door de warmte lost de lijm op. Home at Ilse is niet aansprakelijk voor eventuele schade welke tijdens het plakproces of na het verwijderen van de stickers ontstaat.

Veel plezier met uw sticker!

© 2015 - 2019 Ilse Stickerdesign/wholesale | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel